Novice

October 12, 2022

5 demistificiranih mitov o športnih stavah

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Stave so nekoč veljale za tabu temo, zdaj pa so nova norma v športni industriji. Ljudje so stave sklepali že od antičnih časov, zgodnja grška in rimska poročila kažejo, da so ljudje stavili na atletske in gladiatorske bitke. V preteklih letih, spletne športne stave se je razvilo v priljubljeno razvedrilo, kjer stavniki stavijo na športne dogodke, da natančno napovejo izide različnih iger in po možnosti zaslužijo nekaj denarja.

5 demistificiranih mitov o športnih stavah

Skozi leta so mainstream in družbeni mediji pogosto poskušali opozoriti na nekatere vrzeli v športnih stavah. Medtem ko so nekatera opažanja veljavna, dobra številka nima podlage. To pa je ustvarilo nekaj plodnih tal za ukoreninjenje različnih mitov. Vedno obstaja verjetnost, da je kdorkoli, ki se ukvarja s športnimi stavami, naletel na več mitov, ki so večinoma neresnični. Torej, brez odlašanja, ta članek skuša razkriti nekatere največje mite o športnih stavah.

Stavnice vedo bolje

V zadnjih letih je spletnim mestom za športne stave uspelo narediti videz avtoritete. Na primer, kadar koli visoke kvote niso potrjene in je veliko stav izgubljenih, je večina stavnikov prisiljena misliti, da so stavnice že predvidele izid.

V resnici, so stavnice samo posamezniki, ki uporabljajo določeno programsko opremo, ki so enako nagnjeni k delanju napak in napačnim ocenam. Posledično ob nekaterih priložnostih zagotovo spregledajo nekatere kritične podrobnosti. To je običajno običajno med nižjimi ligami in nekateri inteligentni igralci stav so običajno pripravljeni napasti in narediti 'kill'.

Sledenje 'preizkušenemu' tipsterju je zanesljiv način za zmago

Nekateri ljudje imajo v preteklosti vrsto pravilnih napovedi, ko stave na šport. V resnici je tisti, ki doseže točko, da deli svoje napovedi, bolj uspešen kot povprečen igralec. Namesto da bi več dni preživeli z analizo ekip, se večina igralcev odloči za naročnino na storitev dajanja napitnin. Pogost mit med igralci je, da namigovalci ponujajo zanesljiv način za zmago, kar je večinoma neresnično.

V resnici, vsak poklicni tipster je tako kot vsak, ki stavi na šport. Edina razlika je v tem, da porabijo dolge ure za izbiranje vžigalic, saj je to njihova vsakodnevna služba. Vendar to ni nobeno zagotovilo, da bodo zanesljivo podali pravilne napovedi. Navsezadnje so ljudje s svojimi zadetki in zgrešitvami.

Igre so popravljene

Športne stavnice verjamejo v obstoj nekega zunanjega vpliva, ki manipulira z izidi igre. Stavniki, ki sanjajo o donosnih športnih stavah, tako pogosto vidijo vsako večjo nesrečo kot neizpodbiten dokaz, da so "tekme prirejene"

V resnici, skoraj nemogoče je, da bi stavnica priredila izid katere koli tekme. Konec koncev je večina strokovnjakov tam zunaj osredotočena na maksimiranje svojega uspeha in ne na neko povprečno izplačilo. Še več, oblasti bdijo in sprejemajo vse znane ukrepe, da tovrstne prakse ne bi imele prostora v sodobnem športu. Torej, da, lahko pride do slabih klicev, taktičnih nedoslednosti ali slabih igralcev, vendar so možnosti, da bi vplivali na določeno odločitev, majhne.

Igralci z velikimi denarnimi vložki imajo večje možnosti za zmago

Obstaja splošno prepričanje, da veliki denarni vložki pomagajo odkleniti zmage. Ta mit pogosto prevladuje po dobrem koncu tedna, ko je večina favoritov dobila svoje tekme. Pri nogometnih stavah, če igralec stavi 1000 $ na Arsenal za zmago doma s kvoto 1,2, lahko zlahka pospravi 200 $ na dober dan, za razliko od podpore slabšemu s kvoto 5,00 in stavi 50 $. Posamezniki se zaradi 'pojma velikega denarja' pogosto ujamejo v past samoprezira, zlasti ko vidijo, da veliki zapravljivček hitro zasluži ogromne dobičke.

V resnici, velik bankroll igralcu ne olajša zmage. Dejstvo je, da je tveganje daleč preveliko za visoko igralca. Zato bi moral biti vsak stavnik previden, ko se sooči s skušnjavo, da bi stavil visoko, saj bi to lahko imelo globoke finančne posledice.

Javnost se vedno moti

Povedano drugače, bolj ko je določena stava stavljena, manjše so možnosti, da se bo napoved uresničila. Zanimivo je, da obstaja splošno sprejetje, da so izkušeni stavniki vedno korak nad priložnostnimi stavniki. Kot taki večina izkušenih stavnikov ponavadi avtomatično nasprotuje javnosti.

V resnici, obstaja na stotine 'preobremenjenih tekem', kjer zmagujejo favoriti. Statistični podatki kažejo, da imajo najuspešnejši igralci zmago med 53 in 55 %. Zato je neprimerno, da se ne postavite na stran javnosti samo zato, ker je 70 % stav domačih favoritov.

Presenetljivo je videti, da številni igralci stav nasedajo pogostim mitom. Namesto poslušanja 'neutemeljenih' dejstev, ki niso utemeljena s statistiko, je najboljša stvar, ki jo igralec lahko stori, ta, da opravi skrbni pregled. Uspeh pri stavah je običajno posledica ozaveščenih odločitev. Zato mora vsak, ki stavi na šport, vedno slediti strokovnim nasvetom o športnih stavah, ki temeljijo na objektivni analizi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice