Novice

March 9, 2022

Najbolj pričakovani dogodki eSports 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Stave na e-šport so v zadnjih nekaj letih utrdile svoj položaj v spletnih športnih stavah. Pandemija Covida je spodbudila rast, ki je prekinila glavne športne dogodke, zaradi česar so igralci imeli omejene možnosti stav. V začetku leta 2022 so načrtovani številni dogodki e-športa, ki bodo predstavljali številne priložnosti za profesionalne športne stave. Spodaj so poudarjeni nekateri najboljši dogodki eSports 2022, na katere je vredno biti pozoren.

Najbolj pričakovani dogodki eSports 2022

2022 Turnir VCT Challengers 1

Ta dogodek e-športa bo potekal na spletu in bo potekal od februarja do marca 2022 v okviru turneje Valorant Champions Tour (VCT). Na dogodku naj bi sodelovale nekatere najboljše ekipe z vsega sveta, ki tekmujejo v tristopenjskem sistemu, ki ga sestavljajo izzivalci, mojstri in prvaki. Zmagovalci turnirjev se bodo pomerili v razredu Masters, iz katerega zmagovalci napredujejo v nivo prvakov, ko poteka Valorant Champions Tour.

Svetovno prvenstvo Rocket League

Svetovno prvenstvo Rocket League je načrtovano za julij 2022, ob koncu tekoče sezone 2021-2022. Prvenstvo bo prvič imelo dve glavni etapi, novo World Championship Wildcard in World Championship Main Event, pri čemer bo nagradni sklad za dogodek znašal 6.000.000 $. Številne tekme dogodka bodo ponudile številne možnosti spletnih stav na e-šport.

Prvenstvo Apex Legends Global Series (ALGS) 2022

Uvodno prvenstvo ALGS je bilo leta 2021. Na dogodku je sodelovalo več kot 200 ekip Apex Legend iz različnih držav. Prvenstvo ALGS 2022 naj bi bilo veliko večje in boljše, z nagradnim skladom 5.000.000 $. Potekali bodo krogi kvalifikacij in izzivalcev, ki bodo vodili v končnico in prvenstvene kroge. Analitiki napovedujejo, da bo to eden najboljših eSports dogodkov v letu 2022.

DreamHack 2022 Anaheim

Ta dogodek, znan tudi kot severnoameriško regionalno prvenstvo, je predviden od 11. do 13. februarja 2022. To bo osebni dogodek v kongresnem centru Anaheim. Vseboval bo Halo, Counter-Strike Global Offensive in več borbenih iger, ki bodo odlične za spletne stave na e-šport. Vstopnice za dogodek so že v prodaji.

Masters Tour 2022

Masters Tour 2022 obsega več turnirjev eSports, ki združujejo vrhunske igralce Hearthstone z vsega sveta, da se borijo za nagrado in laskavi naslov Masters Tour Champion. Vse igre se igrajo na spletu v formatu best-of-5.

The Six Invitational

Dogodek Six Invitational bo potekal od 8. do 20. februarja v Montrealu. Gre za svetovno prvenstvo slavnega Rainbow Six Siege. Dogodek se trenutno trži kot priložnost za ljubitelje Rainbow Six Siege, da se po pandemiji ponovno povežejo. Igre se bodo igrale osebno, a gledalcev v živo ne bo.

2022 LCS pokal sredi sezone

Ljubitelji League of Legends bi se morali veseliti pokala LCS Mid-Season Cup 2022, ki bo potekal 23. in 24. aprila kot zamenjava spomladanske končnice, ki je potekala lani. Zmagovalci dogodka se bodo kvalificirali za povabilo v sredino sezone. Ta dogodek bo gostil v Houstonu v Teksasu, če bodo odpravljene omejitve Covida. Zagotovil bo številne priložnosti za spletne stave na e-šport.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice