Novice

November 3, 2021

NASDAQ vlaga v športne stave

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Športne stave najdejo podporo na visoki ravni na področju naložb. Junija je NASDAQ vrgel svoj klobuk v ring s prevzemom deleža v športnih stavah in zagotavljanjem nadzorne tehnologije partnerjem za športne stave. Nekateri analitiki pri uporabi menjalnega modela napovedujejo, da bi se lahko trg športnih stav do leta 2025 povečal na 37 milijard dolarjev.

NASDAQ vlaga v športne stave

Tekmovanje

NASDAQ ni sam. Hudson River Trading in Tower Research prav tako vlagata v trg športnih stav. Ko trg raste, se bo konkurenca med ponudniki likvidnosti okrepila, kar bo povzročilo boljše kvote in cene. Ko na trg vstopi več posrednikov, lahko pritegnejo vlagatelje, ki so ljubitelji športa in jih zanimajo priložnosti za visoke nagrade.

Inovativnost je ključna za preglednost in varnost trga. Z nastajajočimi tehnologijami lahko borzni operaterji državam odprejo vrata za regulacijo industrije. Trenutno je v tridesetih zveznih državah dovoljeno legalne športne stave. Uradniki New Yorka, Kalifornije in Floride raziskujejo najboljše načine za uvedbo športnih stav v svojih državah.

Športne stave se razvijajo v sprejeto obliko zabave več kot 60 odstotkov potrošnikov. Od štiridesetih let prejšnjega stoletja je nadzorovala mafija športne stave, potrošniki pa so igrali na neurejenem trgu. Ker evolucija interneta še naprej zagotavlja zasebnost in anonimnost, trg eksponentno raste, kar pušča večje možnosti za platforme slabega slovesa.

Prihodki

Države vstopajo v regulacijo trga in prejemajo znatne davčne prihodke. Igralnice v 40 državah ustvarjajo milijarde davčnih prihodkov in podpirajo skoraj dva milijona zaposlenih. Američani, ki stavijo nezakonito, porabijo do 500 milijard dolarjev in vsako leto rastejo.

Če država ustvari 2 odstotka ali več letnega prihodka igralnic, lahko ta sredstva uporabi za premostitev proračunskih primanjkljajev in podporo šolam, infrastrukturi in drugim zakonodajnim prednostnim nalogam. Predvideva se, da bo gospodarski učinek prinesel prepotrebna denarna sredstva v maloprodajne in druge poslovne ustanove.

Uredba

Za vlade je privlačna dvojna korist zbiranja denarja in zaščite državljanov. Brez omejitev izgube na nekaterih spletnih mestih lahko novi predpisi zaščitijo potrošnike, ki so se do nedavnega zanašali na neregulirana okolja pri dajanju stav. Državni trgi športnih iger na srečo lahko od igralnic in športnih stavnic zahtevajo, da določijo omejitve za stave in spremljajo igralce zaradi tveganega vedenja.

Tehnologija lahko zlahka prepozna in obvesti ustanovo na digitalnih platformah, ko igralec na srečo kaže nagnjenosti k zasvojenosti. Ti ukrepi so prvi koraki pri spravljanju športnih stav iz sence v mainstream.

Vznemirjenje

Igralci so navdušeni nad novimi spremembami zakonodaje o igrah na srečo, ki vplivajo na dostopnost in zakonitost športnih stav. Zaradi tega lige podpirajo ukrepe, ki bodo zagotovo povečali vključenost občinstva v določene igre. Ko se milijoni udeležujejo priljubljenih športnih tekmovanj, velika večina gleda igro, da bi ugotovila izid stave.

Skoraj 50 odstotkov Američanov se zanima za športne stave. Od nogometa do avtomobilskih dirk, ta tekmovanja privabljajo svetovne športne navdušence. Ker trg še naprej raste, institucionalni vlagatelji, vlade držav in drugi akterji raziskujejo, kako prejeti kos gospodarske pogače.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice