Novice

January 12, 2022

Razloženo hladno trgovanje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Hladno trgovanje je v finančnem svetu precej pogosto. Vendar pa postaja vse bolj priljubljena tudi v svetu stav, predvsem med igralci, ki nimajo veliko ali nič športnega znanja. Hladni trgovci večinoma delujejo na trgih ali dogodkih z visoko volatilnostjo, kot so konjske dirke.

Razloženo hladno trgovanje

Ni jim treba vedeti ničesar drugega kot kvote glede stavnega dogodka. Vsi dejavniki, ki bi lahko vplivali na izid, prav tako niso pomembni. Za razliko od športnih stav uspeh strategije stav ni nujno odvisen od športnega znanja igralca.

Primerjave med trgovanjem in stavami

Ko gre za trgovanje, vlagatelji običajno kupujejo ali prodajajo delnice, tudi če ne razumejo notranjega delovanja podjetja. Večinoma sprejemajo naložbene odločitve na podlagi dogajanja na trgu in ocenjenih projekcij.

Nekateri trgovci lahko vlagajo na podlagi svojega dojemanja o podjetju. To je zato, ker dobiček temelji na spreminjajočih se vrednostih delnic in ne na vnaprej določenem cilju.

Hladni trgovci v svetu stav uporabljajo enak pristop za spletne športne stave. Stave stavijo in ustvarjajo dobiček glede na spreminjanje kvot pred in med dogodkom. Igralci lahko zaslužijo z zadnjimi stavami in položenimi stavami. Za povratne stave igralec dobi dobiček, če kvote padejo. Za lay stave igralec dobi dobiček, če se kvote povečajo. Oba primera sta precej pogosta.

Hladna obdobja trgovanja

Večina hladnih trgovcev običajno deluje med eno uro do začetka in ko se dogodek začne. Nestanovitnost kvot je običajno visoka, zaradi česar so trgi primerni za hitro trgovanje v tem obdobju. Hladni trgovci si običajno prizadevajo dokončati vse svoje aktivnosti pred začetkom in svoj fokus prenesti na naslednji dogodek.

To pomeni, da zaslužijo in pozabijo na dogodek, še preden se dogodek začne. Igra in izid dogodka tako na noben način ne vplivata na njihovo dobičkonosnost.

Kako narediti hladno trgovanje

Dobički, vključeni v hladno trgovanje, so običajno relativno majhni. To pomeni, da morajo igralci opraviti veliko poslov, da bi dosegli znaten dobiček. Tako kot pri športnih stavah je vse mogoče narediti osebno, vendar je proces lahko počasen in dolgočasen, z veliko možnostjo napak.

Večina igralcev zato običajno raje uporablja orodja za stave ali avtomatizirane bote. Vključitev tehnologije olajša vse in poveča potencialni dobiček. Igralci morajo izbrati najboljša orodja za trgovanje in staviti na najzanesljivejša spletna mesta za stave, da kar najbolje izkoristijo orodja za stave.

Nelikvidni trgi

Večina hladnih trgovcev raje stavi na dejavnosti, ki so blizu off. Nekateri pa so bolj prilagodljivi in izkoriščajo nelikvidne trge. Nelikvidne trge običajno predstavljajo široki razmiki med laičnimi in zadnjimi kvotami.

Na takih trgih je tudi manj konkurence, kar omogoča igralcem, da dobijo boljše lay or back value, kot bi likvidni trg običajno omogočal. Vendar pa to zahteva visoke ravni vnosa, vendar roboti pomagajo, da to omogočijo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi

Novice