Novice

September 14, 2022

Razumevanje začetne cene pri športnih stavah

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Veliko ljudi obožuje športne stave, zlasti spletne športne stave. Je vznemirljivo, enostavno in polno zabave. Tudi ti ljudje, ki so stave na šport bi lahko čez noč postali veliko bogatejši, če bi stavili na donosne športe z velikimi donosi. Preden se lotite športnih stav, se je dobro naučiti nekaj nasvetov. Ta članek se osredotoča na začetno ceno pri športnih stavah. Med drugim je treba preučiti, kaj je, kako se o njem odloča in kdaj ga vzeti.

Razumevanje začetne cene pri športnih stavah

Kaj pomeni začetna cena pri športnih stavah?

Začetna cena, preprosto imenovana "SP", se nanaša na uradno dogovorjeno ceno kvote, pri kateri konj odpade, ko se dirka začne. Skratka, to je "začetna cena" konja na začetku dirke. Znana je tudi kot končna cena pred dogodkom za "zaključno linijo". O začetni ceni odloča več dejavnikov. Cena kvote za konja na dirkah se nenehno spreminja. Ko pa stavitelec sprejme začetno ceno, se bo strinjal, da bo sprejel SP in ne trenutne kvote v dirki.

Kako se določi izhodiščna cena?

Tradicionalno uradni organ določi začetno ceno na podlagi kvot, ki jih navajajo stavnice na igrišču. Če na igrišču ni stavnice, bo začetna cena izračunana z uporabo vzorčnega seznama kvot iz spletnih stavnic. Vse stavne kvote so razporejeni od nizke proti visoki in enakomerno razdeljeni na dve polovici. Začetna cena bo vzeta od tiste z najvišjo kvoto kot najnižjo ceno.

Ta tradicionalna metoda za izračun začetne cene ne upošteva neposredno količine stav, sklenjenih zunaj igrišča, kot so spletne športne stave. Ker pa so spletne stave postale glavni delež pri dirkanju, zdaj začetna cena v Združenem kraljestvu tesno sledi kvotam na borzi Betfair, o katerih odloča trg. Ker v cenah ni vgrajene stopnje dobička, lahko stavniki pogosto najdejo boljše začetne cene, ki jih predstavlja borza stav kot pa stavnice.

Zakaj je začetna cena pomembna pri konjskih dirkah?

Začetna cena običajno pove, kateri konj se premika in kateri konj prihaja po podporo pred začetkom dirke. Razumljivo je, da je pozorno spremljanje začetne cene zelo koristno za ljudi, ki stavijo med dirko. Na splošno je začetna cena dejavnik pri izračunu dobitkov za različne vrste stav, kot so trikasti in napovedi ali Tote Placepot in Scoop6.

Kdaj naj stavitelj vzame začetno ceno?

Cena kvote se ves dan spreminja čez dan pred začetkom dirke. Ko stavni igralec položi stavo na dan dirke, mu stavnica običajno ponudi možnost, da stavi na začetno ceno ali na trenutno ceno kvote, ko stavitelec stavi. Ker cena kvote na dirki nenehno niha, je morebitna ponudba pred dirko lahko višja ali nižja od začetne cene.

Večina stavnikov bi pri stavah sprejela trenutno ceno kvot. V nasprotnem primeru bi se njihov donos znižal, če bi se cena konja znižala. Vendar bi morali stavci vzeti začetno ceno, če menijo, da se bo kvota v času, ko stavijo, povečala.

Dandanes bi večina spletnih mest za športne stave zagotovila zajamčene najboljše kvote za zmanjšanje tveganja, ko izbira ni tako dobra, kot si stavni igralec želi. Na primer, če stavitelec podpre konja pri 12-1, vendar se ta izogne pri 14-1, preden se izklopi, bo stavili vseeno plačan pri 14-1, če je stava uspešna. BettingRanker je pravo mesto za iskanje najboljših spletnih mest za stave in koristne nasvete za športne stave.

Kako vedeti, ali je stava dobra ali slaba

Na dirki se cena kvot ves dan spreminja čez dan pred začetkom dirke. Kako bi lahko igralci vedeli, ali so sklenili vrednostno stavo, preden se cena kvote poravna na približno pošteno vrednost?

Kot celota bi to lahko delovalo tako, da bi primerjali stavno ceno z začetno ceno, kar se običajno imenuje premagovanje začetne cene.

  • Če je stavni tečaj nižji od začetnega tečaja, stavni ne dvigne vrednostne stave.
  • Če cena stavnika preseže začetno ceno, je stavni pobral vrednostno stavo.

Povzetek

Začetna cena se nanaša na ceno kvote, pri kateri konj odstopi, ko se dirka začne. Določena je s kvotami stavnice. Začetna cena je pri konjskih dirkah ključna. Če vzamete začetno ceno v primerjavi s trenutno liho ceno, je nekaj prednosti. Primerjava začetne cene s stavno ceno lahko pomaga ugotoviti, ali je stavni izbral vrednostno stavo ali ne.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice