Novice

January 26, 2022

Scientific Games pridobil ELK Studios

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Leto 2021 je bilo zanimivo leto za skupnost spletnih športnih stav. To je bil čas, da si podjetja opomorejo od pandemije Covida. Turnirji, ki so bili leto prej odpovedani, se znova izvajajo. To je igralcem omogočilo, da dajo veliko več stav. Igralci na srečo lahko uporabljajo Stavni ranger najti idealne stavnice. 

Scientific Games pridobil ELK Studios

Letos je bilo v panogi tudi več odmevnih poslov. Eden najnovejših je nakup ELK Studios s strani Scientific Games Corporation. Vprašanje je, kako bo to vplivalo na spletne športne stave za povprečnega človeka?

Zdi se, da je poteza pozitivna. Scientific Games je iskal vsebino ELK, da bi zaognil ameriški in kanadski trg. Njihov glavni poudarek je zdaj distribucija visokokakovostnih iger iger v tej regiji. Hkrati bo posel zagotovo okrepil položaj podjetja kot uglednega ponudnika vsebin v Evropi in Združenem kraljestvu.

O ELK Studios

ELK Studios je bil prvotno ustanovljen v Stockholmu. Ima dolgo zgodovino ustvarjanja kritično hvaljenih naslovov. Novejši so se osredotočili na mobilne igre. To je posledica spremembe v okusih sodobnih hazarderjev. Če si bo Scientific Games v bližnji prihodnosti prizadeval izdelati nove aplikacije za športne stave, bodo verjetno ubrali tudi pristop, ki bo osredotočen na mobilne naprave.

Barry Cottle, predsednik Scientific Games, je izjavil, da pridobitev dokazuje zavezanost podjetja zmogljivostim na več platformah. To nakazuje, da tudi ljubitelji stav, ki temeljijo na spletnem brskalniku, ne bodo zgrešili. Nadalje je pohvalil interno ekipo v ELK Studios. Eden od ciljev dogovora je združiti njihovo visoko uvrščeno vsebino z ekosistemom OpenGaming, po katerem je znan Scientific Games.

Prihodnost ELK Studios

Glavna ugotovitev je, da bodo ameriški, kanadski, evropski in britanski igralci na srečo kmalu lahko izkusili prednosti te sinergije. To bo razburljiva novica za kupce, ki so že oboževalci obeh znamk. Znanstvene igre bodo prevzele bolj marketinško vlogo. Medtem namerava ELK nadaljevati samostojno delo na prihodnjih izdajah programske opreme.

Tistim, ki jih skrbi, da bo to povzročilo preveč sprememb, verjetno ni treba skrbeti. Podjetji že nekaj let sodelujeta. Ta dogovor preprosto nakazuje krepitev partnerstva. Po besedah izvršnega direktorja Scientific Games sta poudarjena poglobitev in privlačno igranje.

Vendar je treba opozoriti tudi, da ELK izdeluje predvsem igralniške igre. Pravzaprav je nedavna izjava izrazila navdušenje nad izdajami novih igralnih iger. Njihova programska oprema ne poudarja možnosti športnih stav.

Možno je, da bi se partnerstvo v bližnji prihodnosti preusmerilo na ta trg. Igre na srečo podjetja vedno poskušajo izpolniti igralniške potrebe javnosti. Športne stave so izjemno priljubljene. Če bo Scientific Games to opazil, bi lahko naročili ELK za delo na programski opremi, ki temelji na športu. Prav tako je pošteno reči, da obstaja nekaj prekrivanja med obema vrstama iger na srečo. Oseba lahko uživa v igranju igralnih avtomatov in športnih stavah. Še vedno je treba videti, ali bosta Scientific Games in ELK na koncu poskrbela za oba.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice