Novice

November 16, 2022

Stavne kvote za svetovno prvenstvo v nogometu 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Težko pričakovano svetovno prvenstvo v nogometu 2022 je končno pred vrati. Katar, država gostiteljica, se bo 20. novembra pomerila z Ekvadorjem v tem, kar bo navidezno vznemirljivo dvigalo zaveso enomesečnega turnirja. Od južnoameriških zvezd, kot sta Neymar in Messi, do najboljših v Evropi, kot sta Harry Kane in Kylian Mbappe, pričakuje se, da bo turnir predstavil nekaj najboljših talentov, ki so kadar koli brcali žogo.

Stavne kvote za svetovno prvenstvo v nogometu 2022

Čeprav je vrhunske stavnice so že objavili svoje kvote za svetovno prvenstvo v nogometu 2022, je več deset nogometnih navdušencev izvedlo lastno analizo, da bi napovedali ekipe z najboljšimi možnostmi za dvig pokala. Martin Green je eden od teh posameznikov.

Martin Green na kratko: Martin Green je po letih dela v industriji športnih stav postal profesionalni športni pisec in hendikeper. Odkar se je lotil svojega novega podviga, so bile Greenove napovedi osupljivo natančne, s prstom na utripu nogometa po vsem svetu. 

Zato je bil priljubljena izbira mnogih igralcev, začetnikov in izkušenih. Po analizi srečanja leta 2022 Green ni okleval, da bi svoje izbore in napovedi predstavil svetovni skupnosti nogometnih stav.

Kakšne so Greenove napovedi za svetovno prvenstvo v nogometu 2022?

Ne smemo pozabiti, da napovedi niso nujno pravilne. Vendar pa kažejo na verjeten izid in vsak stavitelj bi jih ignoriral na lastno nevarnost. Ko smo to pojasnili, je čas, da se lotimo bistva: Greenovo mnenje in napovedi.

Brazilija kot favorit turnirja

Čeprav Green ne ocenjuje visoko možnosti Brazilije za osvojitev trofeje, priznava, da bo Brazilija leta 2022 sila, s katero je treba računati Turnir svetovnega prvenstva v nogometu. Seveda Green tu ni preveč ambiciozen; kdo ne pozna Brazilije? Pravzaprav je to najuspešnejša ekipa v zgodovini turnirja, saj je slavila kar petkrat. 

Glede na to, da večina držav sanja o uvrstitvi na turnir (kaj šele o zmagi), je to velik podvig, ki bi ga v 21. stoletju lahko doseglo le nekaj držav.

Razen Nemčije in Italije, ki sta bili po štirikrat okronani za prvaka svetovnega pokala, nobena država ni grozila, da bo presegla Brazilijo. V čem je potem smisel? Bistvo je, da je pojav Brazilije kot nogometne kvote-on favorite ni bizarno in namišljeno.

Brazilski niz neporaženosti

Na steni piše, da Selecao uživa v najboljši formi v nogometnem svetu pred svetovnim prvenstvom v nogometu 2022. Odigranih 13 iger brez enega samega poraza poudarja to trditev. Čeprav je ekipa pogosto oznanjena zaradi svobodnega sloga igre, je bila njihova obramba tista, ki je bila izjemna v nizu neporaženosti. Toda zakaj Green ni prepričan z državo, ki si bo prizadevala osvojiti svojo šesto krono?

Kanček dvoma o Braziliji

Medtem ko so stavnice Brazilijo postavile pred vsako ekipo (vsaj za zdaj), se zdi, da ima Green drugačno mnenje, saj ne verjame, da ima Titejeva stran vse, kar je potrebno, da brez težav premaga druge najboljše tekmece. Ker minulo poletje ni uspelo zmagati na Copi America, se zdi, da ekipa morda ne bo nastopila na največji sceni, kot bi mnogi pričakovali. 

Še huje pa je dejstvo, da so izgubili celinski turnir proti glavnemu tekmecu na domačih tleh. Da, ekipa, ki želi zmagati na svetovnem prvenstvu, ne bi smela izgubljati, ko je to najbolj pomembno.

Še več, Selecao se od leta 2022 še nikoli ni dokopal do največje trofeje, njihova predstava v izdaji 2018 pa ni bila na ravni – iz tekmovanja so izpadli v četrtfinalu. Nogometna bratovščina ni pozabila slabe predstave leta 2014 na domačih tleh, ko jih je Nemčija temeljito premagala (7-1).

Francija, Španija in Anglija

Po analizi prednosti in slabosti Brazilije se zdi, da se Green nagiba k drugim nogometnim velikanom, vključno s Francijo, Španijo in Anglijo. Seveda je zgodovina Francije na turnirju dobro dokumentirana in dejstvo, da so branilci naslova, pomeni, da bodo storili vse, da obdržijo pokal. 

Leta 2018 so bili očitni favoriti in še vedno imajo vse, kar je potrebno, da oboževalce prepričajo, da so še vedno najboljši. S talenti, kot sta Kylian Mbappé in Ousmane Dembélé na vrhuncu nogometne kariere, se lahko tehtnica zlahka nagne v prid Francije.

Ko govorimo o Španiji in Angliji, imata obe strani pomlajeni ekipi, ki lahko vsaki najboljši ekipi omogočita tek za svoj denar. Poleg tega sta turnir zmagala vsak po enkrat, kar pomeni, da ne bo presenečenje, če bo tokrat zmagala katera od ekip.

Najnovejše stavne kvote za svetovno prvenstvo FIFA 2022

Za navdušene igralce je svetovno prvenstvo odlična priložnost za stave. Čeprav lahko izbirate med številnimi stavami, je "zmagovalec turnirja" med najbolj priljubljenimi. Najnovejše kvote kažejo, da je Brazilija najbolj favorizirana za dvig krone v Dohi, saj ji stavnice dajejo +450. Tukaj so kvote 10 najboljših favoritov:

  • Brazilija: +450
  • Francija: +550
  • Anglija: +600
  • Španija: +750
  • Nemčija: +1000
  • Argentina: +1000
  • Belgija: +1200
  • Portugalska: +1200
  • Nizozemska: +1400
  • Danska: +2800

Kdo je torej v boljšem položaju za zmago na svetovnem prvenstvu v nogometu 2022? Z zgornjimi kvotami bi morali biti sposobni podati dobro ugibanje, pri čemer upoštevamo stališča samega strokovnjaka – Martina Greena.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi

Novice