Novice

June 1, 2022

William Hill prepoveduje kreditno kartico na Irskem

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Na Irskem uporaba kreditnih kartic pri igrah na srečo ni povsem prepovedana, ampak se je nenehno odsvetuje. Vendar pa so številne preiskave pokazale, kako več spletnih stavnic še naprej podpira stave na kreditne kartice prek svojih aplikacij. Nekateri od tistih, ki naj bi se izogibali stavam na kreditne kartice, lahko to storijo prek aplikacij, kot sta Revolut in Apple Pay.

William Hill prepoveduje kreditno kartico na Irskem

Zaradi tega se je koncept prejemanja plačil s kreditnih kartic znašel pod kritikami. Nekateri operaterji so bili prisiljeni biti proaktivni in sprejeti odločne ukrepe za omejitev dostopa do svojih spletnih mest s takšnimi plačilnimi sredstvi. William Hill je na svoji irski spletni strani postal zadnje podjetje, ki je prenehalo z depoziti s kreditnimi karticami.

Zaščitite blagovno znamko in stranke

Za zaščito svoje blagovne znamke in svojih strank se podjetje zaveda pomena zagotavljanja najvišji standardi varnosti izvedljivo. Tako se je njihov celoten sistem razvil tako, da izpolnjuje najstrožje zahteve glede varnosti, celovitosti in zanesljivosti. Vsi občutljivi podatki so shranjeni v šifrirani obliki z uporabniškim tajnim geslom.

Pri izvajanju transakcij, ki zahtevajo dostop do podatkov, mora uporabnik zagotoviti svoje geslo za zagotovitev varnosti podatkov. Cilj je zagotoviti, da igre na srečo nikomur ne škodijo. To je bila njihova utemeljitev za odstranitev kreditne kartice depoziti kot plačilno sredstvo.

Igre na srečo s kreditnimi karticami so škodljive

Strokovnjaki menijo, da so športne stave s kreditnimi karticami zelo nevarne. V državah, kot je Združeno kraljestvo, ki ima strožje zakone o igrah na srečo kot Irska, je strogo prepovedano. Karte olajšajo pridobivanje denarja, kar omogoča, da se težave z igrami na srečo nadaljujejo. Igre na srečo s kreditnimi karticami, zlasti v spletnem okolju, lahko privedejo do velikih stav, kopičenja velikih dolgov in izgube nadzora. To bi lahko sčasoma privedlo do vpletenosti v nezakonite dejavnosti, kot je goljufija.

Uporaba kreditnih kartic med igralci na srečo je bila povezana s povečano stopnjo bankrota, saj razpoložljivi podatki kažejo, da potrošniki stavijo z denarjem, ki ga nimajo. Zato je postalo pomembno, da podjetje odločno ukrepa, da jih zaščiti.

Dodatni podatki kažejo, da ljudje, ki imajo enostaven dostop do kreditnih kartic, jih pogosteje uporabljajo spletne športne stave. Tisti, ki so uporabljali kreditne kartice ali drugo vrsto kredita, so bili bolj angažirani in so pogosteje stavili. Preučevanje vprašanj iger na srečo podpira to teorijo, saj je za posameznike, ki igrajo na srečo z različnimi vrstami kreditov, veliko večja verjetnost, da bodo označeni kot problematični hazarderji. Demografske razlike teh igralcev na srečo kažejo, da so mlajši in manj verjetno, da bodo v celoti lastniki svojega doma, kar pomeni, da morda nimajo enakega dostopa do kredita. Zato mora vsaka strategija, namenjena zmanjšanju uporabe kreditnih kartic med igralci na srečo, obravnavati tudi alternativne vire kredita.

Ali je za to potezo kakšna druga utemeljitev?

Po imenovanju regulativnega organa za igre na srečo (GRA) namerava vlada uveljaviti prepoved stav na kreditne kartice. Glede na svoje bogate izkušnje bo imel organ diskrecijsko pravico, da se odzove in obravnava vsa vprašanja ali pomisleke v zvezi z načini plačila in nevarnostmi, ki so z njimi povezane, čim prej in pravočasno. Irsko združenje stavnic je jasno povedalo, da se uporaba kreditnih kartic za namene iger na srečo ne spodbuja.

Irski kodeks o varnejših igrah na srečo, ki ga je združenje sprejelo avgusta 2021 v sodelovanju z licenciranimi igralnimi podjetji v državi, to vključuje kot eno od svojih načel. Po izvajanju "Začasnega zakona o igrah na srečo in loterijah" leta 2021 se irski zakonodajalci pripravljajo na reformo regulativnega sistema države prvič po letu 1956.

Med napovedanimi reformami so omejitve plačil s kreditnimi karticami in prepoved brezplačnih stav, prav tako pa razvoj nacionalnega organa za igre na srečo. Prenova je bila pogosto odložena, nazadnje leta 2020, po izbruhu pandemije COVID-19. V skladu z zakonodajo bosta regulator in organ pooblaščena za začasno preklic ali odvzem licence kateremu koli ponudniku in za upravljanje finančnih sankcij.

Kaj je treba storiti, preden vlada uvede splošno prepoved?

Zaradi pomanjkanja empiričnih dokazov o učinkih prepovedi kreditnih kartic bi morale oblasti zdaj sodelovati s finančnimi institucijami in ponudniki iger na srečo, da bi razvili ukrepe, ki so realistični in dolgoročno izvedljivi. Vsi operaterji v industriji iger na srečo se morajo strinjati s pravilniki, da jim lahko podelijo licenco. Po tem bodo tisti, ki bodo prejeli licenco, na splošno dolžni preprečiti igralcem uporabo kreditnih kartic za spletne športne stave.

Prepovedi kreditnih kartic imajo lahko neželene nepričakovane posledice, kot je preusmeritev k anonimnim načinom plačila iger na srečo, kar spodkopava prizadevanja za zmanjšanje škode. Poleg tega lahko pride do različnih težav pri prepovedi uporabe kreditnih kartic, saj lahko vodilni akterji in operaterji poskušajo zaobiti prepoved. Zato je ključnega pomena, da opravimo sistematičen pregled, da ugotovimo, ali pride do katere od teh nepredvidenih posledic, če se izvajajo predpisi o prepovedi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi

Novice