Novice

November 1, 2023

Isaiah Joe: Od oproščenega do dragocenega igralca - potovanje talenta, trdega dela in podpore

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Pred dobrim letom dni se je košarkarska kariera Isaiaha Joeja obrnila, ko so se mu odpovedali Philadelphia 76ers. To se je izkazalo za katalizator njegove poti v NBA.

Isaiah Joe: Od oproščenega do dragocenega igralca - potovanje talenta, trdega dela in podpore

Fakultetna kariera in osnutek

Ko je Joe končal kolidž, je bil znan po svojih strelskih sposobnostih in vsestranskosti. Ko stoji na 6 čevljev in 4, bi lahko igral kot branilec brez žoge ali pravo krilo.

Omejena priložnost v Philadelphiji

Joe, ki so ga pripravili Sixersi, se je znašel v ekipi, ki se je osredotočila na takojšnjo zmago na prvenstvu. To je pomenilo krajše rotacije in manj priložnosti za razvoj mladih igralcev, kot je Joe. V dveh sezonah je odigral manj kot 1000 minut redne sezone, preden so ga oktobra 2022 opustili.

Pridružitev Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder je videl priložnost in podpisal z Joejem večletno pogodbo, vredno skoraj 6 milijonov dolarjev. Hitro se je izkazal za ukradenega za ekipo, saj si je izboril vlogo v večerni postavi in ​​združil impresivne predstave.

Prebojna sezona

V svoji prvi sezoni pri Thunderju je Joe igral na 73 tekmah, v povprečju je dosegal 9,5 točke in 40,9-odstotni met izven loka. Imel je več izjemnih iger, vključno s 33 točkami proti Charlotte Hornets.

Vpliv njegovega očeta

Joejev oče, Derrick Joe, je imel pomembno vlogo pri oblikovanju njegove strelske mehanike. Imajo tesen odnos, pri čemer Derrick zagotavlja povratne informacije in podporo po vsaki tekmi. Joe zaupa očetovemu nasvetu in mu pripisuje zasluge za njegovo strelsko učinkovitost.

Coaching Support

Joeja poleg očeta podpira tudi Chip Engelland, eden najboljših strelskih trenerjev na svetu. Engellandova prisotnost v ekipi Thunder je izboljšala Joejev miselni pristop do streljanja in doslednost.

Nadaljnji uspeh

V trenutni sezoni je Joe znova dokazal, da je ključni igralec Thunderjev. Pokazal je dodatne sposobnosti, vključno z ustvarjanjem lastnih strelov in izboljšano obrambo.

Skratka, pot Isaiaha Joeja od tega, ko so se mu 76ers odrekli, do tega, da je postal dragocen igralec Thunderjev, je dokaz njegovega talenta, trdega dela in podpore, ki jo prejema od svojega očeta in trenerskega osebja. Služi kot navdih za mlade igralce, ki želijo narediti svoj pečat v ligi NBA.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice