Novice

November 30, 2022

Kdo bo leta 2023 postal slavni v Baseball Hall?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Leta 2022 Baseball Hall of Fame sprejme sedem novih članov v ekskluzivni klub. To je bilo potem, ko prejšnje leto nobeno ime ni uspelo. Z ljudmi, kot so David Ortiz, Tony Oliva in drugi, ki niso v dvorani, lahko bejzbolski navdušenci in igralci preusmerijo svojo pozornost na razred 2023 talentov Major League Baseball, ki ima dobre možnosti. 

Kdo bo leta 2023 postal slavni v Baseball Hall?

Pravzaprav veliko spletne stavnice so že objavili kvote v ta namen, z več zanimivimi imeni na vrhu seznama. Če ni navedeno drugače, je datum slovesnosti sprejetja v Baseball Hall of Fame 2023 23. julij istega leta.

Seveda obstaja veliko upokojenih igralcev bejzbola z vsemi kvalifikacijami, ki jih potrebuje Združenje ameriških piscev o bejzbolu (BBWAA). Vendar pa vsi ne bodo deležni tako želene časti. Če upoštevamo njihovo zgodovino v tem športu in kaj pravijo stavnice glede kvot, je tukaj nekaj imen, katerih uvedba ne bo presenetila nobenega ljubitelja baseballa.

1. Carlos Beltran

Medtem ko Carlos Beltran morda ne dosega številnih meril uspešnosti, ki se uporabljajo za sprejem v Baseball Hall of Fame (ne ravno pri 3.000 oziroma 500 zadetkih v karieri oziroma domačih zadetkih), ima gravitacijo, dolgo življenjsko dobo in vrhunec bodoče hiše slavnih. inductee. 

Ker je Carlos nastopal v neverjetnih 20 sezonah, predvsem pri Royals in Mets, je leta 1999 zasluženo osvojil nagrado za novinca leta in sedemkrat prejel glasove za MVP. Je tudi devetkratni udeleženec tekme zvezd in zmagovalec svetovne serije 2017. Druge ekipe za katere je igral med svojo kariero, so Rangers, Yankees, Cardinals, Giants in Astros.

Kljub temu je pomembno poudariti, da ima Carlos nekaj stvari, ki delujejo proti njemu. Ti med drugim vključujejo neuspeh pri osvojitvi nagrade MVP (NBA Most Valuable Player). Druga možna ovira na njegovi poti bi lahko bil njegov škandal z goljufanjem v Astrosu leta 2017. Seveda se na volitvah pojavlja prvič, a lahko se zgodi karkoli.

2. Scott Rolen

Da, Carlos ima dobre možnosti, da se leta 2023 prebije, toda Scott Rolen bi lahko bil edini pravi ključavnica kvote Major League Hall of Fame. In čeprav ni niti blizu Beltranovim ogromnim ofenzivnim mejnikom, se ponaša z dostojno dolgoživostjo in ima pod pasom statistiko hitrosti. Poleg tega mu njegova zvezdniška obrambna kariera prinese veliko pomembnih točk; Scott Rolen je osemkrat prejel zlato rokavico.

Leta 2022 je Rolen zbral 65,2 % glasov, s čimer ni dosegel 75-odstotnega praga, potrebnega za preboj v Hišo slavnih. To bo njegov šesti udarec v čast in ker veliki fantje, kot sta Roger Clemens in Barry Bonds, ne sodelujejo v tekmovanju, bi moral zbrati dovolj glasov, da bi si prislužil mesto v dvorani.

3. Omar Vizquel

Ker je leta 2020 zbral 52,6 odstotka, je Omar nedvomno kandidat za Hišo slavnih, čeprav je njegovo število od takrat upadlo. Toda leta 2023 bi se lahko vrnil nazaj, glede na to, da mu že sledijo diehardi. Njegov primer za uvedbo temelji na obrambi in dolgoživosti – da ne omenjam njegove trikratne All-Star in 11 zlatih rokavic. 

Pred upokojitvijo pri 45 letih je Omar 24 sezon krasil bejzbolska igrišča. Ljudje se morda sprašujejo, ali lahko igralec s 688 kariero na osnovi in udarjanjem (OPS) res postane Hall Famer v današnjem času. No, to je mogoče prepustiti le naključju.

4. Billy Wagner

Bill Wagner je še ena osebnost, ki bi ji prihodnje leto lahko koristila uvrstitev v Baseball Hall of Fame. Ko je leta 2022 prejel 51 % glasov, je Wagner za 24 % zaostal za pragom, zato bo upal, da bo tokrat dosegel magično številko. 

To bo njegov osmi poskus, da postane Hall Famer, in bi lahko imel dobre možnosti, glede na to, da so nekateri njegovi konkurenti v prejšnjih letih že novinci. Glede prihrankov vseh časov v MLB, Wagner zaseda šesto mesto. Je sedemkratni udeleženec tekme zvezd in velja za enega najboljših levičarjev vseh časov.

5. Matt Cain

Cain je trikratni udeleženec tekme zvezd, ki je zabaval baseball na svetu za 13 dobrih sezon, igranje za eno samo ekipo: Giants. Dvakrat se je uvrstil med 10 najboljših v Nacionalni ligi za nagrado Cy Young Award in bil vključen v ekipo prvaka Giants' World Series v letih 2010, 2012 in 2014. V postsezoni 2010 je zabeležil 2-0 z 0,00 ERA v 21,1 menjavah. . 

Tistega leta je dovolil eno nezasluženo vožnjo in 13 zadetkov. Glede na to, da so njegovi dosežki dobro dokumentirani, ni dvoma, da ima Cain vse, kar je potrebno, da postane eden od slavnih bejzbolskih dvoran. Kljub temu gre za čakanje.

Druga imena

Seznam upokojenih igralcev bejzbola, ki bi se leta 2023 lahko uvrstili v dvorano slavnih, je dolg in omejitev imen na le pet zgoraj bi bila krivica. Tukaj je nekaj drugih imen, ki bi lahko dosegla ta podvig:

  • Andre Ethier
  • Jacoby Ellsbury
  • Mike Napoli
  • John Lackey
  • Jayson Werth
  • Jered Weaver
  • Hustonova ulica
  • Francisco Rodriguez
  • Johnny Peralta
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice