Novice

August 10, 2022

Koliko zaslužijo profesionalni igralci na srečo?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Športne stave so si vsi predstavljali, kako bi bilo živeti od svojega hobija. Nekaterim so se porodile misli, da bi odšli z ogromno 6-mestno vsoto, zapravili bogastvo za luksuzne znamke in odpotovali na svoje sanjske destinacije. Pogled na profesionalne igralce na televiziji se zdi vznemirljiv. 

Koliko zaslužijo profesionalni igralci na srečo?

Staviti na izide priljubljene ekipe prek mobilne športne stavnice in pridobiti jackpot zveni razburljivo. Zaradi teh razlogov se mnogi prihajajoči igralci na srečo pogosto sprašujejo, ali lahko športne stave spremenijo v kariero. Prav tako se sprašujejo: "Koliko lahko zaslužite s stavami na šport?"

Ali so profesionalne stave donosne?

Preden odgovorite na to vprašanje, je ključnega pomena razumeti, kdo je profesionalni hazarder. Preprosto povedano, profesionalni hazarder je nekdo, ki zasluži plačo s stavami. Za ustvarjanje dobička je potrebno nekaj spretnosti. Torej, vsak, ki služi denar zakonita spletna mesta za športne stave skozi vse leto velja za poklicnega hazarderja. Zagrizen športni stava zasluži denar, vendar morda ne zadošča za kritje vseh njihovih vsakodnevnih stroškov. 

To pomeni, da potrebujejo dodaten dohodek za stanovanje, hrano, oblačila, prevoz in račune za komunalne storitve. Nekateri stavalci veljajo za polprofesionalne, to pomeni, da s športnimi stavami zaslužijo dovolj denarja, da dopolnjujejo vsakodnevno delo, vendar ne za polni delovni čas.

Dejavniki, ki določajo dobičkonosnost športnih stav

Profesionalci v povprečju zaslužijo vsaj 25.000 $ na leto samo s stavami na športne dogodke. Čeprav natančne številke ni mogoče preveriti, saj so nekatera spletna mesta, ki jih uporabljajo, zelo skrivnostna. Torej je znesek denarja, ki ga zaslužijo s športnimi stavami, odvisen od več dejavnikov.

1. Velikost stave

Velikost stave je znana tudi kot vložek in lahko vpliva na izid športne stave. Po definiciji je vložek dragocen predmet, kot je denar, ki ga igralec tvega, da bi začel svojo igro. Splošna hipoteza je, da ima višji vložek večjo verjetnost za pridobitev visoke nagrade. Ogromni jackpoti so pogostejši pri visokih igralcih, ker ti igralci pogosto prispevajo več k večjemu nagradnemu skladu. 

Ne glede na to korelacijo lahko vplivajo možnosti za zmago in število igralcev. Recimo, da je povprečna velikost stave za prihajajočo nogometno tekmo 2 USD, vendar ima zelo nizke možnosti za zmago in je končna nagrada določena na 1 milijon USD. V tem primeru lahko igralec postavi višji vložek, da poveča svoje možnosti za osvojitev jackpota.

2. ROI

Vsak igralec ima donosnost naložbe (ROI), ki je lahko pozitivna ali negativna. Pozitivna prednost pomeni, da če stavijo več, lahko pričakujejo več dobička. Nasprotno pa negativna donosnost naložbe pomeni, da bodo izgubili več, dokler bodo še naprej stavili. ROI je denar, ki ga igralec zasluži glede na to, koliko je zastavil. Pri športnih stavah se nanaša na dejanski dobiček v primerjavi z vloženim zneskom. 

Ko igralec osvoji nagrado, je znesek, za katerega trdijo, da je odšel, lahko zavajajoč. Na primer, stava 100 $ s kvoto 1,3 pomeni 130 $ na spletnem mestu za stave, vendar bo dejanski dobiček, ki ga dobi igralec, 30 $ po odbitku začetne naložbe. Tu bi bila donosnost naložbe 30-odstotna, kar je dolgoročno skoraj nemogoče vzdrževati.

3. Skupni delež/promet

Promet je vsota vseh vložkov. To je ocenjeni znesek, za katerega igralec pričakuje, da bo zmagal ali izgubil v določenem časovnem okviru. Na primer, skupni vložek 500 $ in +5 ROI imata pričakovani rezultat 5 % x 500 $ = 2 500 $. Večji preobrat z manj stavami poveča varianco in posledično poveča verjetnost velikega dobitka. Res je nasprotno.

4. The House Edge

Ne glede na šport, na katerega se igralec odloči staviti, so možnosti, da stavnica dobi dobiček, vedno višje od igralčevih možnosti za zmago. To se zgodi, ker so športne stavnice v poslu. Nekateri dogodki športnih stav imajo prednost spodnjega doma med 0,5 % in 2 %, zato ustvarjajo le minimalni dobiček. Za druge dogodke lahko hiša vzame od 15% do 40%.

Nekateri igralci nimajo ustreznega razumevanja prednosti hiše in zato na koncu izgubijo več. Mislijo samo zato, ker ima stavnica 5-odstotno prednost, da lahko igrajo z 200 $ več ur in izgubijo samo 10 $. Kar pozabijo, je, da prednost hiše velja tako za njihov bančni račun kot za skupni znesek v stavah.

V povzetku

Profesionalne športne stave niso najlažji način zaslužka. Profesionalni igralec stav ima več prednosti, kot so dodaten vir dohodka, možnost iger na srečo ob prilagodljivih urah in sprejemanje neodvisnih odločitev. Čeprav lahko športne stave za vedno spremenijo človekovo življenje, se je nujno treba naučiti njihovih pomanjkljivosti. Pogosta tveganja vključujejo vzpone in padce, možnost izgube vsega in pomanjkanje odmorov. 

Pameten igralec na srečo analizira prednosti in slabosti, preden se vpusti v stave ali si ustvari kariero za polni delovni čas. Potencialne koristi so lahko izjemne, na primer v primeru velikega športnega dogodka, kot je svetovno prvenstvo. Toda igralec mora biti dovolj discipliniran in dobro obveščen, da obvladuje povezana tveganja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: favoriti, kvote in napovedi

Novice