Novice

August 17, 2022

LOOT.BET se širi na nove trge

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

LOOT.BET, verjetno eno najboljših spletnih mest za e-športne stave, se dviga na višje višine, potem ko je React Gaming Group pridobil svoje matično podjetje, Livestream Gaming Inc. Le nekaj mesecev po prevzemu Livestream Gaming Inc., PLEN. STAVIReact Gaming Group, matična družba, se želi širiti na nove trge.

LOOT.BET se širi na nove trge

PLEN. BET-ov prevzem s strani React Gaming Group

React Gaming, prej znan kot Intema Solutions, je ključni igralec v industriji e-športa. Ima v lasti in upravlja več podvigov v ekosistemu eSports, vključno s HypeX.gg, organizacijo eSports turnirjev in platformo za stave. Podjetje ima v lasti tudi Generationz Gaming Entertainment, spletno mesto za stave, in ekipo za e-šport, Team Bloodhounds, obleko Fortnite. Druga podjetja v lasti React Gaming Group sta Advertiise in TheSMACK.gg.

Vsekakor pa je zdaj glavni poudarek na LOOT.BET, glede na platformo za stave, je v zadnjih nekaj letih priča eksponentni rasti. LOOT.BET, ustanovljen leta 2016, se ponaša z več kot 450.000 registriranimi igralci in je sodeloval z več najboljšimi organizatorji in ekipami dogodkov eSports.

Zanimanje React Gaming Group za Livestream Gaming in LOOT.BET se je začelo že leta 2021, ko je kanadsko podjetje uradno dalo vedeti svoje namere. Vendar pa je React Gaming Group šele februarja 2022 zaključila nakup Livestream Gaminga v dogovoru, vrednem približno 14,75 milijona dolarjev (10,6 milijona funtov). React Gaming Group bo dodal 3 milijone dolarjev (2,157 milijona funtov), če Livestream doseže začrtane cilje.

Brez dvoma je LOOT.BET med najhitreje rastočimi mesta za stave, in to je razlog, da je prišel pod radar React Gaming Group. V letu 2020 se je obseg stav eSports stavnice povečal za 67 % v primerjavi s prejšnjim letom, medtem ko se je baza igralcev v istem letu povečala za 58 %. Ko gre za prihodke, poročila kažejo, da je podjetje leta 2020 imelo bruto prihodek od iger na srečo v višini 3,22 milijona dolarjev. To so številke, ki pojasnjujejo, zakaj bo LOOT.BET ključnega pomena v e-športnem ekosistemu React Gaming Group.

Širitev na nove trge

V času prevzema Livestreama je LOOT.BET že ponujal trge stav v več kot 40 državah. Takoj po prevzemu React Gaming Group je podjetje pokazalo, da se namerava razširiti na novejše trge, s ponudbo, s katero želi LOOT.BET uveljaviti kot najboljše spletno mesto za e-športne stave na svetu.

Licenca za spletne igre otoka Man

Že februarja 2022 je skupina React Gaming Group pridobila licenco za spletno igranje iger na otoku Man, kar je dodalo licenci za igre na srečo LOOT.BET Curaçao. Ta licenca ni bila nujno strategija širitve; bilo je za olajšanje prevzema Livestream Gaminga.

Toda potem je nemogoče prezreti dejstvo, da imajo Manxi velik apetit po igrah na srečo, zlasti stavah. V raziskavi iz leta 2017 76 % Manxov igra na srečo vsaj enkrat na leto, medtem ko 18,5 % prebivalstva igra na spletu.

Glede na zgoraj omenjeno statistiko bo LOOT.BET zagotovo priljubljeno ime na stavni sceni otoka Man zdaj, ko poleg igralniških iger ponuja stave na e-šport in tradicionalne stave.

Licenca za igre na srečo Ontario

Še ena zmaga za LOOT.BET je igralniška licenca Ontario, ki bo podjetju omogočila, da zakonito ponuja storitve spletnih iger na srečo igralcem v kanadski provinci. Po dolgi razpravi se je Ontario odločil za začetek legalnega in reguliranega trga spletnih iger na srečo. To je pomenilo, da so operaterji lahko prosto odprli trgovino v provinci.

React Gaming Group je izkoristil trenutek in zaprosil za licenco Komisije za alkohol in igre na srečo v Ontariju (AGCO). Z odprtim zakonitim in reguliranim trgom iger na srečo bo licenca za igre na srečo v Ontariju zmagala tudi za LOOT.BET. Glede na to, da ima Kanada, zlasti Ontario, veliko oboževalcev e-šport in e-športne stave. Medtem ko obstaja več drugih operaterjev, ki so prejeli licence, bo LOOT.BET imel prednost, saj je prva stavnica v e-športu.

Vstop na filipinski trg

V zadnjih novicah želi React Gaming Group vstopiti na filipinski trg spletnih iger na srečo z enim od svojih podjetij, Generationz Gaming Entertainment. Posel je poslovni model delitve prihodkov s podjetjem HHRP, enim od štirih podjetij z licenco za delovanje na Filipinih.

Po certifikaciji LOOT.BET s strani Gaming Laboratories International bo Generationz Gaming Entertainment upravljal platformo LOOT.BET na spletnem mestu HHRP. React Gaming Group bo nato prejel del prihodkov, ustvarjenih v državi z več kot 100 milijoni ljudi.

Neposreden vstop React Gaming Group na filipinsko igralniško sceno bo mejnik, saj želi podjetje povečati svoje prihodke.

Medtem ko so Ontario, Otok Man in Filipini novi trgi, na katere cilja React Gaming Group, pričakujte, da bo podjetje navedlo več drugih držav, kjer priljubljenost e-športnih stav narašča. Podjetje je potrdilo, da bo posnelo poslovni model z belimi oznakami pri operaterjih v drugih državah.

Z naložbo v vrednosti 6 milijonov dolarjev po prevzemu LOOTBET-a React Gaming Group pomeni posel in bo zagotovo moteča sila v e-športnih stavah.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice