Novice

November 15, 2021

Najpomembnejši deli v dosedanji karieri Connorja McGregorja v UFC

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Connor McGregor, eden najbolj nepozabnih športnikov vseh časov in zagotovo eden največjih športnikov moderne dobe, je uganka. Poglejmo v njegovo kariero.

Najpomembnejši deli v dosedanji karieri Connorja McGregorja v UFC

UFC prvenec Connorja McGregorja

Conor McGregor je debitiral na Ericsson Globe (zdaj Avicii Arena) v Stockholmu leta 2013, ni razmišljal le o svoji prvi borbi, načrtoval je prevzem UFC.

6. aprila istega leta je bil 24-letnik šele drugi irski športnik, ki se je boril za UFC. Connor se je Brimagea lotil z natančnostjo, poslal Američana na platno v prvi rundi in McGregorju prislužil prvo nagrado za nokavta večera. Komentator MMA Kenny Florian je zavpil: "Zato vsi govorijo o Conorju McGregorju!"... Ko bi le vedel, kako dobro napoved bi naredil.

Connor je prvič nastopil na naslovu UFC Fight Night

S samo dvema dvobojema pod Connorjevim pasom je UFC že imel McGregorja za gotovo. V to so bili tako prepričani, da so ga 19. julija 2014 na UFC Fight Nightu na Irskem postavili na naslovnico. UFC stavne kvote -690 so McGregorja označile za očitnega favorita.

McGregor je v boju pred domačim občinstvom v Dublinu ugasnil luči Brazilcu Diegu Brandãu z veliko levico, ki mu je prinesla tehnični nokavt (tehnični nokavt) v prvi rundi in nagrado za predstavo večera. Po dvoboju je še vedno napihnjeni McGregor izjavil, da ni živega človeka, ki bi ga lahko premagal na irskih tleh!

Zloglasni obračun med Aldom in McGregorjem

Ko se je Connor McGregor 12. decembra 2015 končno spopadel z Aldom v predbožičnem dvoboju na UFC 194 v Las Vegasu, je Irec dvoboj končal v 13 sekundah!

Vse, kar je bilo potrebno, je bil Aldov zgrešen levi kroše, preden je Brazilec podlegel udarcu z levico v čeljust, ki je bil podoben kladivu, zaradi česar je z licem navzdol padel na platno. Nekateri so napovedovali tesnejši dvoboj. Pred dvobojem so spletne športne stave pokazale tesno prednost -105 v McGregorjevo korist.

Nate Diaz - Podrejanje ... ki nato vodi do zmage

Oboževalci si bodo zapomnili 5. marec 2016 kot dan, ko se je Conor McGregor odločil za podreditev v drugi rundi, potem ko ga je Američan Nate Diaz ujel v golo davljenje.

Toda tisto, kar je resnično izstopalo pri tem ključnem izidu, je bil McGregorjev odgovor. Samo pet mesecev kasneje, 20. avgusta 2016, se je vrnil v Vegas, da bi se znova pomeril z Američanom v povratnem dvoboju UFC 202. Tokrat je bila odločitev s tesno večino v McGregorjevo korist in McGregor je zmagal v povsem novem nizu, tako da je prebolel prejšnji poraz.

Connor je prvič prevzel naslov

To je bil velik vrhunec v McGregorjevi karieri. Eddie Alvarez je na UFC 205 v Madison Square Gardnu ​​12. novembra 2016 videl, da je zdaj 28-letnik svojemu naslovu v peresni kategoriji dodal še svetovni pas v lahki kategoriji. Tokrat je McGregor uporabil levo-desno kombinacijo, da je spustil Američana na platno in odšel z dvojno krono.

Dvoboj se je zapisal v zgodovinske knjige, saj je bil Irec prvi UFC borec, ki je imel dva naslova svetovnega prvaka hkrati.

Posodobitev iz leta 2020 – Connorjeva vrnitev v UFC

Več kot leto dni po tem, ko je objavil, da se umika iz športa, se je McGregor 18. januarja 2020 vrnil na UFC 246 za obračun v velterski kategoriji z Donaldom "Cowboy" Cerronejem.

Ta dvoboj je trajal le 40 sekund v prvi rundi. Cerrone je bil KO, McGregor pa je domov odnesel še eno nagrado za Uspešnost noči, prav tako pa si je prislužil ugled, da je prvi borec v zgodovini UFC, ki je dosegel KO v treh kategorijah: peresni, lahki in velterski kategoriji. Ni težko razumeti, zakaj ga ljudje imenujejo "Razvpiti"!"

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice