Novice

October 31, 2023

NFL prevladuje pri gledanosti, svetovna prvenstva padajo, študentski nogomet razočara

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Najnovejše tedenske lestvice gledanosti športa razkrivajo močno predstavo lige NFL v nedeljo popoldne, medtem ko je gledanost svetovne serije upadla. Poleg tega tekme univerzitetnega nogometa niso dosegle meje sedmih milijonov gledalcev. Oglejmo si podrobneje ključne poudarke iz ocen.

NFL prevladuje pri gledanosti, svetovna prvenstva padajo, študentski nogomet razočara

Ocene lige NFL

Liga NFL je ponovno prevladovala glede gledanosti, pri čemer je nedeljsko nacionalno okno na CBS pritegnilo največ gledalcev v tednu. Tekma med 49ers in Bengals je zbrala 26,06 milijona gledalcev, zaradi česar je bila druga najbolj gledana sezona lige NFL v sezoni. Enkratna oddaja FOX z Rams in Cowboys se je prav tako izkazala dobro in je pritegnila skoraj 20 milijonov gledalcev.

Vendar pa je igra v glavnem terminu na NBC med Bears in Chargerji dosegla najnižjo raven v sezoni s samo 15,72 milijona gledalcev.

Gledanost svetovne serije

World Series je, čeprav je bil najboljši žreb zunaj lige NFL, doživel padec gledanosti. Prva tekma v petek je pritegnila 9,17 milijona gledalcev, druga tekma v soboto pa 8,15 milijona gledalcev. Te številke predstavljajo dve najmanjši publiki v zgodovini svetovne serije, pri čemer je 2. igra zadnja.

Ocene študentskega nogometa

Po presenetljivem razpletu dogodkov ta teden nobena tekma univerzitetnega nogometa ni dosegla meje sedmih milijonov gledalcev. Tekma med Georgio in Florido je bila na vrhu lestvice s 5,95 milijona gledalcev.

Drugi poudarki

Poleg lige NFL in svetovne serije je bilo v ocenah še nekaj drugih pomembnih dogodkov. Nedelja je bila priča rekordnemu obisku univerzitetnega odbojkarskega občinstva, medtem ko je uvodni teden lige NBA dosegel najvišjo gledanost v zadnjih šestih letih.

Zaključek

Skratka, NFL še naprej prevladuje na tedenskih športnih gledanostih, medtem ko je World Series doživel upad gledanosti. Študentske nogometne tekme tudi niso uspele privabiti velikega števila občinstva. Te ocene poudarjajo stalno priljubljenost lige NFL in izzive, s katerimi se srečujejo drugi športi pri pritegovanju pozornosti gledalcev. Zanimivo bo videti, kako se bodo ocene razvijale v prihodnjih tednih.

Tedenske športne ocene, 23.-29. oktober

Navedeni so samo dogodki z najmanj 150.000 gledalci. Ocene gospodinjstev 0,55 ali manj so prikazane na drugo decimalno vejico.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice