Novice

October 31, 2023

Prihodnost športnih vsebin v živo: širitev onkraj prenosov v živo za izpolnjevanje zahtev večopravilnosti digitalnih medijev

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Naslednja generacija mlajših oboževalcev športne televizije v živo se ukvarja z digitalno večopravilnostjo, kar zahteva ustvarjanje več kratkotrajnih vsebin, povezanih s športom, da bi ohranili njihovo zanimanje. Vodstveni delavci v panogi priznavajo to potrebo, saj jih skoraj 80 % meni, da bi se morale športne vsebine razširiti dlje od športnih prenosov in predvajanj v živo.

Prihodnost športnih vsebin v živo: širitev onkraj prenosov v živo za izpolnjevanje zahtev večopravilnosti digitalnih medijev

Prihodnost športnih vsebin v živo

Glede na raziskavo, v kateri je sodelovalo 150 vodilnih delavcev, ki jo je izvedel Altman Solon, 74 % vodilnih delavcev v industriji verjame, da bodo športne vsebine v živo prepojene z drugimi medijskimi izkušnjami. To bi lahko vključevalo boljšo statistiko, nove poglobljene funkcije, prilagojeno vsebino, funkcije zvestobe oboževalcev in povezovanje sorodnih formatov, kot so igre, podcasti in novice.

Vzpon večopravilnosti digitalnih medijev

Rast večopravilnosti digitalnih medijev je očitna, saj 57 % potrošnikov redno brska po internetu, 50 % uporablja družbene medije, 43 % pošilja sporočila ljudem in 31 % naroča hrano. Predvideva se, da bodo zlasti mlajši gledalci športa v živo zahtevali še več, ko se bo njihovo večopravilno vedenje stopnjevalo.

Imperativ za večplatformske vsebinske izkušnje

Avtorji poročila poudarjajo, da mlajše generacije preživijo 1,5-krat več ur na spletu v primerjavi s starejšimi generacijami. To poudarja potrebo po športnih medijih, ki zagotavljajo izkušnje z vsebinami na več platformah, da bi zadovoljili želje mlajših gledalcev.

Stroški športnih pristojbin

Ker športne pristojbine za televizijske mreže in pretočne platforme še naprej naraščajo, postajajo pogajanja za športne pravice vse bolj konkurenčna. Na primer, predviden je začetek novega kroga pogajanj o športnih pravicah lige NBA, pri čemer bosta televizijski omrežji ESPN in Turner želeli podati agresivne predloge za boj proti naraščajoči konkurenci Apple TV+, Amazon Prime Video in obdržati veliko športno lastnino. Predvideva se, da bodo športne pristojbine za ligo NBA podrle nove rekorde.

Zaključek

V digitalni dobi se povpraševanje po kratkotrajnih športnih vsebinah povečuje zaradi digitalnega večopravilnega vedenja mlajših gledalcev športa v živo. Da bi sledili temu povpraševanju, se morajo športni mediji razširiti onkraj prenosov športa v živo in vključiti druge medijske izkušnje. Poleg tega vzpon večopravilnosti digitalnih medijev zahteva zagotavljanje izkušenj z vsebinami na več platformah. Ker športne pristojbine še naprej naraščajo, postajajo pogajanja za športne pravice vse bolj konkurenčna, kar poudarja potrebo po televizijskih omrežjih in pretočnih platformah, da podajo agresivne predloge za ohranitev dragocenih športnih nepremičnin.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Potopite se v vznemirjenje: Keenelandovi prihajajoči izbori Doubledogdare Stakes

Novice